Βρε λες να πλησιάζει όντως το τέλος του κόσμου;


Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι οι τρεις αρμόδιοι ανακριτές για την υπόθεση της Siemens απέστειλαν τις πρώτες κλήσεις σε απολογία;
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλούνται επτά ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ που συμμετείχαν σε επιτροπές για την υπογραφή της σύμβασης 8002 με την εταιρεία Siemens το 1997, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία προκάλεσε στον οργανισμό ζημιά άνω των 57 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πρώτοι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για κακουργηματικές πράξεις.

Οι κλήσεις αυτές αφορούν την πρώτη δικογραφία για τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία της Siemens», δηλαδή την περίφημη σύμβαση του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρεία για την ψηφιοποίηση των κέντρων του οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κλήσεις αυτές στηρίζονται σε στοιχεία που προέκυψαν από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και ικανοποίηση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής. Πηγές του Εφετείου αναφέρουν ότι σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν χρηματικές καταβολές από 250.000 - 1.000.000 ευρώ, ανά περίπτωση, οι οποίες ταυτίζονται χρονικά με την έγκριση και υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Αν μάλιστα μπει και κάποιος φυλακή για την υπόθεση, θα είναι πλέον σίγουρο: ήρθε το τέλος.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa