Σ. Βαλυράκης: "Να ρυθμιστούν τα δάνεια σε όσους εντάσσονται σε εργασιακή εφεδρεία"

Την παροχή διευκολύνσεων αποπληρωμής δανειακών οφειλών στους εργαζόμενους που εντάσσονται στο καθεστώς... προσυνταξιοδοτικής διαδικασίας και εργασιακής εφεδρείας, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Με επιστολή του ο Χανιώτης πολιτικός υπογραμμίζει ότι κρίνεται αναγκαία η ρύθμιση των υποχρεώσεών τους κατά τρόπο, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν χωρίς περαιτέρω κλυδωνισμούς την εξυπηρέτηση των οφειλών τους.

Εξάλλου, η παροχή από το νόμο διευκολύνσεων -σημειώνει ο ίδιος- προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια που χρειάζονται όλοι οι πολίτες, ιδιαίτερα οι οικογένειες με παιδιά, προκειμένου να διατηρήσουν τον προσανατολισμό τους, να αντιμετωπίσουν τη δυσχερή αυτή μεταβατική φάση, να αναδιοργανώσουν την αποπληρωμή των οφειλών τους, κατά τέτοιο τρόπο που θα εξυπηρετεί και το συμφέρον των πιστωτών.

Καταλήγοντας ο κ. Βαλυράκης επισημαίνει ότι απαιτείται άμεση ειδική ρύθμιση για τις προαναφερόμενες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου θα γίνουν αποδέκτες μιας απρόβλεπτης ανατροπής των οικογενειακών τους προϋπολογισμών.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa