Σπείρα που εκβίαζε επιχειρηματίες εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης


Εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε αρπαγή, ληστεία και εκβιασμούς επιχειρηματιών εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας... Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.


Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι τουλάχιστον τρεις επιχειρηματίες, δανείστηκαν κατά τους τελευταίους μήνες, διάφορα χρηματικά ποσά, από τρίτα άτομα, τα οποία στη συνέχεια, μέσω του συγκεκριμένου κυκλώματος και με διάφορες μεθόδους (απειλές, ξυλοδαρμούς, κτλ), απαιτούσαν εκβιαστικά να τους επιστραφούν.

Ενδεικτική είναι η καταγγελία 50χρονου ελεύθερου επαγγελματία , σύμφωνα με την οποία ο 25χρονος αρχηγός της οργάνωσης, από τον Μάρτιο του 2011, λόγω υποτιθέμενης οφειλής, αξίωνε εκβιαστικά από το θύμα του διάφορα χρηματικά ποσά ή ακόμη και την αγορά αυτοκινήτου, στην οποία το θύμα προέβη δίνοντας ως αντάλλαγμα δικό του όχημα.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας διενεργήθηκαν χθες, έρευνες σε σπίτια των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν ενδεικτικά και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA, ένα πιστόλι αερίου, ένα αεροβόλο, ένα πιστόλι τύπου ρέπλικα, σιδηρογροθιά, πολεμικά και κυνηγετικά μαχαίρια, φυσίγγια και σφαιρίδια διαφόρων διαμετρημάτων, μεέρος των κλοπιμαίων και τέσσερα οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa