Το «τείχος» του Θρύλου


Ο Όλοφ Μέλμπεργκ δείχνει να περνάει δεύτερη νιότη στο λιμάνι, αφού παρουσιάζεται «απροσπέλαστος» και φέτος στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. 


Ο Όλοφ Μέλμπεργκ στα τρία χρόνια που βρίσκεται στο λιμάνι δείχνει να είναι σαν... το παλιό καλό κρασί. Ο Σουηδός κάθε χρόνο παρουσιάζεται όλο και καλύτερος στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού και δεν είναι τυχαίο πως με τον ίδιο στην ενδεκάδα, η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας παρουσιάζεται πολύ σοβαρότερη σε σχέση με όταν απουσιάζει.

Αν και στα φετινά φιλικά ο «βίκινγκ» δεν είχε το σύνηθες καλό του πρόσωπο, κάνοντας αρκετούς να τον κριτικάρουν χαρακτηρίζοντάς τον «τελειωμένο», με την έναρξη των επισήμων αγώνων «μεταμορφώθηκε» στο γνωστό Μέλμπεργκ που όλοι γνωρίζουμε. Απλός στο παιχνίδι του, με σωστές μεταβιβάσεις και τοποθετήσεις, το πάθος που τον διακρίνει και τις απαραίτητες οδηγίες στους συμπαίκτες του, έγινε ο απροσπέλαστος «βράχος» της άμυνας του Θρύλου.

Τι κι αν διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του, ο Όλοφ μοιάζει να διανύει δεύτερη περίοδο νεότητας, αφού δείχνει ακούραστος και ανανεωμένος. Αυτό έχει δείξει στα πρώτα πέντε επίσημα ματς του Θρύλου (4 βασικός, 1 αλλαγή), με αποκορύφωμα την εξαιρετική του απόδοση και το πάθος που επέδειξε στην ανατροπή του σκορ κόντρα στην Σκόντα Ξάνθη.

Δεν πρέπει πάντως να παραβλέψουμε και ένα ακόμα «ερυθρόλευκο», οποίος κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα. Ο λόγος για τον 35χρονο, Αριέλ Ιμπαγάσα, που για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν βγάζει... μάτια στο χώρο του κέντρου. Ο αέρας στο λιμάνι είναι μάλλον ευεργετικός για τους δύο ποδοσφαιριστές...
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa