Λήγει η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Τον τερματισμό της πολυήμερης απεργίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ συμφώνησαν και αποφάσισαν από κοινού το σταμάτημα των κινητοποιήσεων μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και άλλους εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Καμίνης και Ασκούνης, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Δριβάλας.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την άρση της επιστράτευσης τη Δευτέρα, αμέσως μόλις επιστρέψει ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.
Στις δηλώσεις του μετά την συνάτηση με τον υπουργό ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος αναφέρθηκε στη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών και για την αποχώρηση των ιδιωτών από την καθαριότητα αλλά και ότι οι δύο πλευρές θα ξανακαθίσουν στο τραπέζι, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα ανοιχτά θέματα, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας αλλά και της εφεδρείας.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ. Χαρίσης σε δήλωση του έκανε λόγο για απόφαση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ μια μόνο επί της ουσίας προϋπόθεση: την άρση της επιστράτευσης καταγγέλοντας τη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ότι "πήγαν σε μία προφανώς προσυνεννοημένη συνάντηση με τον ΥΠ.ΕΣ κ. Χ. Καστανίδη". Ο κ. Χαρίσης εκτίμησε ότι "πολύ σύντομα οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να ξαναβρεθούν στο δρόμο του αγώνα για να αντιμετωπίσουν το εφιαλτικό μέλλον που έρχεται σύντομα."
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa