«Φοιτητές και εργατιά μια φωνή και μια γροθιά στη Λαμία»

Στους δρόμους της Λαμίας ξεχύθηκαν και σήμερα φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τον νέο νόμο πλαίσιο... και για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση η οποία οδηγεί στην υποβάθμιση της παιδείας. Ζητώντας την διατήρηση αλλά και την αναβάθμιση των τμημάτων και των σχολών τους οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Στερεάς και οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λαμίας πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης καλώντας τους Λαμιώτες να ξεσηκωθούν και να μην επιτρέψουν να μπει λουκέτο στα δυο Ιδρύματα. Έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους διαφόρων κλάδων κατέλαβαν τα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης στην οδό Λεωνίδου.

Καλύτερα σχολεία και καλύτερους μισθούς διεκδικούν δάσκαλοι και καθηγητές που απήργησαν για δεύτερη ημέρα. Συμμετέχοντας δυναμικά στο σημερινό συλλαλητήριο κατέληξαν στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπάιδευσης Ηλία Αργυρόπουλου. Μαζί με τα παιδιά του Πανεπιστημίου ζήτησαν απο τον περιφερειακό να μεταφέρει τα προβλήματά τους στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στο πανεπιστήμιο αύριο στις 8 το βράδυ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς σε ανοιχτή συζήτηση για την επιβίωση του τμήματος.

Στην σημερινή πορεία στο κέντρο της Λαμίας συμμετείχαν επίσης οι αγανακτησμένοι της Λαμίας, τα μελη του ΠΑΜΕ και η ΔΑΚΕ του εργατικού Κέντρου. 
http://lamiastar.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa