Δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση


Την λύση του δημοψηφίσματος πρότινε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου "ο πρωταγωνιστής πολίτης να μιλήσει με ΝΑΙ ή ΟΧΙ για την νέα δανειακή σύμβαση". Μετά από μακρυγορία μιλώντας στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρωθυπουργός μίλησε για "υψηλή πράξη πατριωτισμού και υψηλή πράξη δημοκρατίας".

"Όχι εκλογές" γιατί "οδηγουν στην χρεοκοπία" συμπλήρωσε λέγοντας πως αυτό το δημοψήφισμα, που σαν απόφαση χαρακτηρίζει για την υπευθυνότητα της την κυβέρνηση, θα αποτελέσει και ψήφο εμπιστοσύνης γι αυτήν και οι "εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2013".
Της προαναγγελείας του δημοψηφίσματος προηγήθηκαν τα μπράβο του πρωθυπουργού στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που "η υποστηριξή τους στην κυβέρνηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τις αποφάσεις της Συνόδου" και τις "διαπραγματεύσεις", ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι δεν δέχεται αμφισβήτηση του πατριωτισμού του... ούτε καν από τους έλληνες πολίτες.
... και ψήφος εμπιστοσύνης
Επιπλέον ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή διευκρινίζοντας ότι η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει στη Βουλή, αύριο. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "το σχέδιο πρωτοβουλιών που ανακοινώνεται σήμερα επιβάλλει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".
Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει ο πρωθυπουργός πλέον τη συσπείρωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας καθώς θα είναι δύσκολο για κάποιον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να αποσύρει την εμπιστοσύνη του σε αυτή τη συγκυρία κι ενώ ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει το δημοψήφισμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε πάντως τους βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για την αντοχή που έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα...

πηγή: alterthess.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa