Το «χαλί» των εκλογών στρώνουν στην Νέα Δημοκρατία

Το «χαλί» των εκλογών στρώνουν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και διαμορφώνουν το κατάλληλο... πολιτικό περιβάλλον , ώστε, μετά τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, να τεθεί πιεστικά το αίτημα των πρόωρων εκλογών από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Η λύση του δράματος μπορεί να επέλθει μόνο με τη ψήφο από το εκλογικό σώμα,» σημείωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real fm. Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια συμμετοχής σε οποιαδήποτε συγκυβέρνηση, προκρίνοντας σε κάθε περίπτωση μια νέα λαϊκή εντολή.
Χαρακτηριστική είναι η φράση του Γραμματέα της ΝΔ που τόνισε πως «κυβερνήσεις καταδικασμένες να κυβερνήσουν τη χώρα χωρίς να τις θέλει ο λαός δεν υπάρχουν.»

Το τρίπτυχο εκλογές , αυτοδυναμία, επαναδιαπραγμάτευση παραμένει στον πυρήνα της πολιτικής τακτικής της Λεωφόρου Συγγρού που εκτιμά ότι πλέον δεν λειτουργεί η Βουλή αφού οι κυβερνητικοί βουλευτές καλούνται να νομιμοποιούν με εκβιαστικό τρόπο τις δεσμεύσεις που ήδη έχει αναλάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Ζητάμε εκλογές γιατί όλα αυτά είναι ερήμην των πολιτών,» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας στο Ράδιο 9 και τόνισε ότι «ένας Βουλευτής, όπου και αν ανήκει, μπορεί να μιλάει εξ ονόματος ενός λαού που ποτέ δεν ρωτήθηκε για αυτήν την κρίση...την τελευταία φορά ψηφίσαμε με το ‘’λεφτά υπάρχουν’’».

Στις συσκέψεις της επιτροπής στρατηγικής ανάλυσης της ΝΔ διαπιστώνουν πλέον δυσαρμονία του λαϊκού αισθήματος και της κυβέρνησης. Ο Επικεφαλής της επιτροπής αυτής , Γραμματέας Πολιτικού σχεδιασμού, Μάξιμος Χαρακόπουλος εκτίμησε πως «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει, εάν σε κάθε κρίσιμο νομοσχέδιο έχουμε έναν νεκρό έξω από τη βουλή –θυμίζω ότι στο παρελθόν είχαμε τους νεκρούς στη Marfin, τώρα, άλλον ένα νεκρό- και μια νέα διαγραφή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, είναι φανερό ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, στην πραγματικότητα η ηγεσία της Νδ δεν αποδέχεται οποιοδήποτε πολιτικό σχήμα χωρίς να μιλήσουν προηγουμένως οι πολίτες και προκρίνουν το δόγμα «εκλογές και καθαρή εντολή.»

Ο κ. Χαρακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα επισήμανε
ότι «όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επόμενη μέρα, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η αφετηρία από την οποία θα κληθεί να αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση.»

Ωστόσο τα σενάρια για τις κινήσεις που ενδέχεται να κάνει η κυβέρνηση, .που έχει και την πολιτική πρωτοβουλία, δίνουν και παίρνουν.

«Στις εκλογές δεν θα πάμε με αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον κο Παπανδρέου,» εκτίμησε ο έτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλώντας στο Ράδιο 9 και συμπλήρωσε πως «ο κος Παπανδρέου δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος, το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος και ψάχνει έναν εύσημο τρόπο να αποχωρήσει.»
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa