Ο Μπερλουσκόνι ετοιμάζει “μυστικό πλάνο παραίτησης”

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει καταλήξει σε ένα "μυστικό σχέδιο" με τον συνεργάτη του στον κυβερνητικό συνασπισμό, Ουμπέρτο Μπόσι, επικεφαλής του κόμματος της Λέγκας του Βορρά, σε αντάλλαγμα για την υποστήριξή του στις αλλαγές που ετοιμάζει στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που δημοσίευσαν σήμερα οι εφημερίδες Λα ρεπούμπλικα και Λα Στάμπα. 
 
Η Ιταλία βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για περικοπές στις συντάξεις και επιμήκυνση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους που πλήττει τη χώρα. 
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπερλουσκόνι έχει συμφωνήσει τελικά με τον κ. Μπόσι, που έφερνε αντιρρήσεις επί του θέματος, και θα παρουσιάσει τελικά ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο νέων οικονομικών μέτρων στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. σήμερα. 
 
“Μην με γελοιοποιήσεις στις Βρυξέλλες και σου υπόσχομαι ότι θα προκηρύξω εκλογές τον Μάρτιο” φέρεται να είπε ο Καβαλιέρε απευθυνόμενος στον συνεργάτη του στην κυβέρνηση, Ουμπέρτο Μπόσι. 
 
Εδώ και μήνες, εν μέσω σκανδάλων και αναγγελιών για αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα, πολλές φορές οι αντίπαλοί του έχουν ζητήσει από τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί, αλλά ο ίδιος  επέμενε πάντα ότι θα συνεχίσει να κυβερνά την Ιταλία μέχρι το τέλος της θητείας του το 2013. 
 
 
24h NewsRoom
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa