Το ματς με την ΑΕΚ είναι... παρελθόν για τον Ολυμπιακό και ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του για τον «τελικό» της Τετάρτης με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη!
Γυρνάμε σελίδα, αφήνουμε το ελληνικό πρωτάθλημα και το παιχνίδι με την ΑΕΚ και κοιτάμε μπροστά. Στο λιμάνι ακριβώς έτσι σκέφτονται και στο μυαλό τους βρίσκεται το μεγάλο ματς με την Ντόρτμουντ. Ένα ματς δίχως ευρωπαϊκό αύριο. Με μηδέν βαθμούς στον όμιλο, τα περιθώρια έχουν στενέψει.
 
Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει και μπορεί να κερδίσει. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δούμε άλλο Θρύλο, σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο ματς του Σαββάτου. Το κοινότοπο «κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό» φυσικά και ισχύει. Ιδιαίτερα όταν το ματς που ακολουθεί είναι για το Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Με όποιον παίκτη και αν μιλήσεις, θα σου πει το ίδιο πράγμα. Ότι ζει για αυτές τις αναμετρήσεις, ότι περιμένει πώς και πώς τα συγκεκριμένα ματς και ότι όλοι ανεξαιρέτως δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους.
 
Όλοι ανεξαιρέτως οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν για το καλύτερο κόντρα στην Ντόρτμουντ. Και το καλύτερο δεν είναι άλλο από την κατάκτηση των τριών βαθμών. Στόχος δύσκολος, αλλά αν μη τι άλλο εφικτός.  
 
Το τρίποντο είναι αναγκαίο για να μπορεί ο Ολυμπιακός να ελπίζει σε καλύτερες ευρωπαϊκές μέρες. Με νίκη καλοβλέπει την τρίτη θέση, γιατί με τη Μαρσέιγ στους έξι βαθμούς και την Άρσεναλ στους τέσσερις, η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης φαντάζει –και είναι– εξαιρετικά δύσκολη.
 
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει σε τρία βασικότατα στελέχη. Τους Τοροσίδη, Φέισα και Φουστέρ, ενώ απουσιάζει και ο Γέστε που θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Στο μυαλό του υπάρχουν δύο πλάνα. Το πρώτο είναι με τον Μακούν στον άξονα και το δεύτερο με τον Μακούν στον πάγκο…
 
Στο πρώτο πλάνο, ο Καμερουνέζος θα είναι δίδυμο με τον Ορμπάιθ και ο Μοδέστο θα παίξει δεξί μπακ. Στο δεύτερο, ο Κορσικανός θα είναι ο παρτενέρ του Βάσκου και δεξί μπακ θα παίξει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.
 
Το τι θα αποφασίσει εν τέλει ο Βάβέρδε θα το δούμε. Ουδείς μπορεί να μπει στο μυαλό του, αλλά ειλικρινά το δεύτερο πλάνο προσωπικά το θεωρώ τραβηγμένο. Ειδικά όταν απέναντί σου θα έχεις μια ομάδα γρήγορη, ιδιαίτερα γρήγορη. Και ο Αβραάμ μπορεί να έπαιζε δεξί μπακ, αλλά πριν από αρκετά χρόνια.
 
Όποιοι πάντως και αν αγωνιστούν, πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να συνεχίσουν τα εξαιρετικά αποτελέσματα κόντρα στις γερμανικές ομάδες. Να μάθουν για το 6-2 επί της Λεβερκούζεν, το 3-0 επί της Βέρντερ και το 4-0 επί της Χέρτα. Τρία ματς, 13 γκολ…