Την κάρφωσε ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός πάτησε στο Καραϊσκάκη την Ντόρτμουντ με 3-1 και σκόρερ τους Χολέμπας, Τζιμπούρ και Χολέμπας.

Οι γερμανικές ομάδες τον… πάνε τον Θρύλο και αυτός τις γλεντάει σε κάθε ευκαιρία. Τι κι αν ισοφάρισαν οι Γερμανοί σε 1-1; Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τις άφησαν περιθώρια να ψάξει κάτι περισσότερο και ο Θρύλος έκανε το 3-1!
Οι Πειραιώτες, παρά το δυνατό ξεκίνημα της Μπορούσια που από το πρώτο λεπτό άρχισε να απειλεί, πήραν το προβάδισμα στο 8ο λεπτό με τον Χοσέ Χολέμπας, που αγωνίστηκε έξω αριστερά.

Ωστόσο, η πίεση των Γερμανών έπιασε τόπο και με τον Λεβαντόφκσι να σουτάρει ανενόχλητος έκαναν το 1-1 στο 26’.

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός, με τον κόσμο στο πλευρό του, χτύπησε την κατάλληλη στιγμή, με ένα γκολ που μπορεί να χαρακτηριστεί «κλειδί» για το ματς. Λίγο πριν το ημίχρονο, στο 40’ ο Τζιμπούρ γύρισε μέσα στην περιοχή και έκανε το 2-1.
Στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση δεν είχε τον ίδιο έντονο ρυθμό, αλλά και πάλι ήταν αρκετά δυνατό το ματς και υπήρξαν μεγάλες στιγμές για τον Θρύλο κυρίως. Μετά την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός «παραχώρησε» την κατοχή μπάλας στους φιλοξενούμενους, αλλά έβγαινε στην κόντρα και προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τα κενά, με Μιραλάς και Τζιμπούρ να κάνουν πολύ δουλειά.

Στην άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τους «βράχους» Μέλμπεργκ και Αβραάμ, ενώ και ο Κοστάντσο είχε θετική παρουσία. Καλά τα πήγαν και οι Ιμπαγάσα, Χολέμπας. Άλλωστε στο τρίτο γκολ (78’) το φάουλ κέρδισε ο Γερμανός και τη σέντρα στον σκόρερ Μοντέστο την έκανε ο Αργεντινός.Στο τέλος ο Ολυμπιακός πήρε μία δίκαιη και άξια νίκη!

Συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 
Κοστάντσο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Τζιμπούρ, Μιραλάς (90' Φετφατζίδης).
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βεϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίζτσεκ, Σμέζλερ, Γκέτσε (83' Γκροσγκρέουτζ), Γκιντογκάν (56' Λάιτνερ), Μπέντερ, Πέρισιτς, Λεβαντόφσκι, Καγκάβα (65' Μπλατσικόφσκι).

Γκολ: 8' Χολέμπας, 40' Τζιμπούρ, 78' Μοντέστο – 26' Λεβαντόφσκι
Κίτρινες: 56' Σμέλτσερ
Κόκκινες: - 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa