Μόνο ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε νίκη στη (λειψή) 6η αγωνιστική της Super League




Τεράστια νίκη, τόσο σε βαθμολογικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο πήρε ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη που επικράτησε με 3-2 της Skoda στα Πηγάδια. Οι πράσινοι, παρά τις πολλές απουσίες, λόγω τραυματισμών, που είχαν, αλλά και το γεγονός ότι έμειναν από το 38' με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Βιτόλο, που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στους φιλοξενούμενους, κατάφεραν να περάσουν... άβρεχτοι από τα Πηγάδια χάρη σε δύο γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο και ένα του Κουίνσι Αμπέγε, που ήταν για Οσκαρ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Skoda Ξάνθη με την είσοδο του Βλαχοδήμου και εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα πέτυχε δύο γκολ σε τρία λεπτά (65'-68') και πήγε να γυρίσει το ματς, όμως οι πράσινοι με τον Καπίνο να κάνει εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησαν και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από την ακριτική πόλη που τους έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο δυνατός αέρας δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο...



Δικαιώθηκε με Κλέιτον, ξεκούρασε Κατσούρ-Κάρα
O Φερέιρα επέλεξε τον Κλέιτον στην κορυφή της επίθεσης, λόγω της καλής χημείας που έχει αναπτύξει με τον Λέτο και δικαιώθηκε στη φάση του πέναλτι με το οποίο οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ, όταν οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν, ενώ επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Κατσουράνη και Καραγκούνη, που είχαν παίξει στα δύο ματς της Εθνικής με Κροατία και Γεωργία και ήταν κουρασμένοι.
Πως παρατάχθηκαν οι ομάδες
Ετσι, οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τον νεαρό Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο στην άμυνα, τους Βιτόλο, Σιμάο αμυντικά χαφ, με τον Ζεκά δεξιά, τον Κουίνσι αριστερά και δίδυμο στην επίθεση τους Λέτο και Κλέιτον σε 4-4-2. Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε και αυτός επιθετικό σχήμα με τον Καζάκη στην επίθεση και τριπλέτα από πίσω του τους Μαρσελίνιο, Ντίκα και Πόι.
Πρώτη ευκαιρία με τον Σιμάο, τραυματίστηκε ο Βύντρα
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά "κατασκηνώνοντας" στην εστία της Ξάνθης κερδίζοντας τρία σερί κόρνερ με τον Λέτο εκτελεστή και στο τελευταίο απ' αυτά, ο Σιμάο λίγο έλειψε να σκοράρει με πλασέ, αλλά ο Βιβιανί με εκπληκτική απόκρουση στο 6', κράτησε ανέπαφο το τέρμα του. Ωστόσο, οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι επτά λεπτά αργότερα, όταν ο Βύντρα τραυματίστηκε (διάταση στο έσω πλάγιο σύνδεσμο) και αντικαταστήθηκε από τον Μαρίνο στο δεξί άκρο της άμυνας.
Φόρτσαρε και πέτυχε δύο γκολ
Το Τριφύλλι ανέβασε κατακόρυφα στροφές με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα, όπου πέτυχε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά. Στο 20', λοιπόν, ο πεσμένος Κλέιτον έβγαλε φοβερή μπαλιά στον Λέτο, που πέρασε τον Βιβιανί, ο οποίος αναγκάστηκε να τον ανατρέψει με τον Παππά να δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά να μην αποβάλει τον γκολκίπερ της Ξάνθης. Ο Αργεντίνος ευστόχησε στο πέναλτι κάνοντας το 0-1 στο 21' και δύο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Ζεκά και πάλι ο Λέτο με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Βιβιανί (έβγαλε τη μπάλα μέσα από τη γραμμή) γράφοντας το 0-2.
Απίθανη ευκαιρία ο Κουίνσι
Ενδιάμεσα ο Κουίνσι είχε σκοράρει από θέση οφσάιντ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Γκανέζος έχασε απίθανο τετ α τετ για να κάνει το 0-3, αφού άνοιξε το κοντρόλ! Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι έχοντας προηγηθεί με δύο γκολ σε τρία λεπτά αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους.
Ο Καπίνο σταμάτησε τον Πόι
Οι Θρακιώτες έδειξαν να συνέρχονται μετά το πρώτο μισάωρο, όπου άρχισαν δειλά-δειλά να κάνουν επιθέσεις. Αφού απείλησαν πρώτη φορά με κεφαλιά του Καζάκη στο 32', που έφυγε ψηλά άουτ, ένα λεπτό αργότερα έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Πόι, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μαρσελίνιο, όμως ο Καπίνο με εκπληκτική επέμβαση (βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα) έδιωξε σε κόρνερ!
Ο Παππάς απέβαλε τον Βιτόλο
Για να φτάσουμε στο 38ο λεπτό, όπου ο Παππάς έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Βασιλακάκη, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των πρασίνων, που θα έμεναν με παίκτη λιγότερο από τόσο νωρίς. Ο Φερέιρα, "θυσίασε" τον Κλέιτον για να ενισχύσει τα χαφ, βάζοντας τον Κατσουράνη δίπλα στον Σιμάο.
Μπήκε καλύτερα η Ξάνθη, εκπληκτικό γκολ ο Κουίνσι
Η ακριτική ομάδα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε δύο φορές με τον Πόι (49') και τον Καζάκη (52'), αλλά ο Καπίνο έδειξε την κλάση του αποκρούοντας και κρατώντας το μηδέν για την εστία του Παναθηναϊκού. Τελικά αυτός που βρήκε δίχτυα ήταν ο Κουίνσι, ο οποίος στο 56' με εκπληκτική ενέργεια, απέφυγε 4 (!) παίκτες με φωτοβολίδα στο αριστερό "παραθυράκι" του Βιβιανί έκανε το 0-3 για τους πράσινους!
Μπήκε ο Βλαχοδήμος και σήμανε αντεπίθεση
Στο 60ό λεπτό ο Ουζουνίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Βλαχοδήμο, ο οποίος σήμανε την αντεπίθεση της Ξάνθης. Αρχικά στο 65', έβγαλε σέντρα για τον Εντιμάρ, ο οποίος με εκπληκτικό γυριστό σουτ μείωσε σε 1-3 και τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος ο Βλαχοδήμος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-3 ξαναβάζοντας γερά στο ματς τους Θρακιώτες.
Πίεσε η Ξάνθη, άντεξαν οι πράσινοι
Από εκείνο το σημείο, οι μεν γηπεδούχοι έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους από τα δύο κολλητά γκολ που πέτυχαν και με αριθμητικό πλεονέκτημα έκλεισαν τους πράσινους στα καρέ τους, που με παίκτη λιγότερο και όντας κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια που είχαν κάνει οπισθοχώρησαν και άντεξαν στην πίεση της Ξάνθης, που έχασε κάποιες ευκαιρίες με τον Σουάνη και Σταθάκη, αλλά τελικά το 2-3 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παππά
.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa