Ένας στους 5 Έλληνες απειλείται με φτώχεια!


Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι χιλιάδες πλέον Έλληνες τρέφονται από συσσίτια, ενώ οι άνεργοι ξεπέρασαν τους 800.000 στη χώρα μας.
Ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, τα συσσίτια της Εκκλησίας και των δήμων στην Ελλάδα κρίνονται δυστυχώς πιο απαραίτητα από ποτέ, αφού ολοένα και περισσότεροι Έλληνες βασίζουν εκεί την καθημερινή τους επιβίωση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, ο αριθμός των ανέργων για το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος του 2011 έφτασε τους 810.821, σημειώνοντας μια αύξηση του ύψους 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.
Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων για το μήνα Σεπτέμβριο είναι κατά 18,4% μεγαλύτερος απ' ό,τι ήταν το Σεπτέμβριο του 2010, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι ανάμεσά τους, αγγίζουν το 37%! Το αποτέλεσμα είναι το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται με φτώχεια να ξεπερνά το 20% και να αυξάνεται στο 23,7% για τα παιδιά έως 17 ετών.
Μάλιστα, η τελευταία έκθεση της Eurostat που βασίζεται στα στοιχεία περασμένων ετών και όχι του 2011, φέρνει την Ελλάδα στην τέταρτη θέση της λίστας για τον κίνδυνο φτώχειας μετά τις Λετονία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με την εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα που ξεκίνησε για τη χώρα μας ανάγουν την κυριακάτικη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. σε ένα από τα κρισιμότερα ραντεβού της σύγχρονης ιστορίας.


http://eisodos17.blogspot.com


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa