48ωρο χειρόφρενο από αύριο στις αστικές συγκοινωνίες

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν χθες την πραγματοποίηση νέας -48ωρης αυτή τη φορά- απεργίας αύριο και μεθαύριο με αιχμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και την εργασιακή εφεδρεία.
Σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, ακινητοποιημένα Πέμπτη και Παρασκευή θα παραμείνουν τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.
Κανονικά θα λειτουργήσει μόνο ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, ενώ οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη θα γίνονται για άλλη μια φορά μόνο με ΙΧ, ταξί και δίκυκλα. Εως το τέλος της εβδομάδας, όπως όλα δείχνουν, ταξί και προαστιακός σιδηρόδρομος θα κυκλοφορούν κανονικά.

Ο αγώνας των εργαζομένων θα ενταθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ηδη οι μηχανοδηγοί και οι ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης) εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι για τρεις ημέρες θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όχι μόνο οι συρμοί του ΟΣΕ αλλά και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.
Χειρόφρενο την ερχόμενη Τετάρτη 19 του μήνα θα σηκώσουν και τα ταξί αλλά και τα βυτιοφόρα ΔΧ ενώ στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αναμένεται να μετάσχουν με στάσεις εργασίας ή απεργίες και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.
Αλληλεγγύη στις απεργίες των συμπολιτών μας! Καμιά γκρίνια, μην στρέφεστε εναντίον των απεργών! Όλοι στον Αγώνα, ένας λαός μια γροθιά!

πηγή:www.tsantiri.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa