FT: Η Αθήνα αγωνίζεται να αποτρέψει την κρίση ρευστότητας

Στο ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου αρκούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, εστιάζει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου, ο οπόίος ισχυρίζεται ότι "θα
υπάρξουν προβλήματα με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής συντάξεων και μισθών"



Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τίτλο "Η Αθήνα αγωνίζεται να αποφύγει κρίση ρευστότητας", αναφέρει πως η Ελλάδα θα πρέπει να πείσει τους δανειστές της προκειμένου να λάβει την έκτη δόση των 8 δισ. ευρώ και αναφέρεται αναλυτικά στις τελευταίες εξελίξεις σε οικονομία και πολιτική και ειδικά στη ματαίωση του ταξιδιού του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη.
Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που εκτιμά ότι τα ταμειακά διαθέσιμα αρκούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. "Θα υπάρξουν προβλήματα με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής συντάξεων και μισθών", ανέφερε ο εν λόγω αξιωματούχος.
Παράλληλα, αναφέρεται και στις πιεστικές προθεσμίες, τονίζοντας ότι ακόμη και αν η τρόικα δώσει στην Ελλάδα θετικό νεύμα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα πρέπει να συνεδριάσει για να εγκρίνει επισήμως την πληρωμή, και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να σταθμίσουν τις αποφάσεις.

πηγή:www.ethnos.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa