Κατάληψη στο Δημαρχείο Πύργου από μαθητές

«Αγανακτούμε όλοι από την έλλειψη των σχολικών βιβλίων και τους λόγους που δημιούργησαν το πρόβλημα», είπε ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος στους μαθητές του 3ου λυκείου, που επισκέφθηκαν το δημαρχείο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. «Από τη δική μας πλευρά –πρόσθεσε ο δήμαρχος– κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την αντιμετώπισή του και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τα σχολεία, με τα μέσα που διαθέτουμε, για την αναπαραγωγή φωτοτυπιών».
 Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε, πάντως, ότι τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παναγόπουλος, όσο και αρκετοί διευθυντές σχολικών μονάδων με τους οποίους ο δήμος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία, τον διαβεβαιώνουν ότι το θέμα αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά εντός των σχολείων καθώς σ’ αυτό συμβάλλει και η αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών, που χαρίζουν ή διαθέτουν τα περσινά βιβλία τους στους νεότερους μαθητές.
Τέλος ο δήμαρχος Πύργου δεν παρέλειψε να τονίσει στους μαθητές ότι «στη δίνη της κρίσης που βιώνει η χώρα και οι γονείς τους, εκείνοι μπορούν να απαντήσουν και με έναν ακόμη τρόπο: να αφιερώσουν τις δυνάμεις τους στην κατάκτηση της γνώσης. Είναι δικό σας καθήκον, επεσήμανε, να γίνετε ακόμη καλύτεροι μαθητές και σωστοί πολίτες».
Οι μαθητές συνομίλησαν με το Δήμαρχο Πύργου για να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

πηγή:www.iliapress.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa