«Λαοί χωρίς ελπίδα είτε επαναστατούν είτε γονατίζουν»

«Λαοί χωρίς ελπίδα είτε επαναστατούν είτε γονατίζουν»

Για εκβιασμό της κοινωνίας μίλησε ο Κ. Μαρκόπουλος

Οργή, έχουν προκαλέσει στη Συγγρού οι χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος όπως σημειώνουν «αντί να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αναλώθηκε σε επίθεση προς την ΝΔ σε μια ιδιαίτερη δύσκολη στιγμή με την φημολογία από τα κυβερνητικά στελέχη να δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία. 

Με συνέντευξή του στο «Βήμα Fm», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι απολύτως εφικτό αν η τρόικα και οι δανειστές μας συνειδητοποιήσουν - και το έχουν συνειδητοποιήσει - ότι η άσκηση βγαίνει και αν αντιληφθούν ότι απέναντί τους έχουν ως συνομιλητή έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση αποφασισμένοι να κάνουν βήματα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης».

Επιπλέον, όσον αφορά τη στάση της ΝΔ στα νέα μέτρα, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε με νόημα: «Ό, τι έχουμε πει και έχουμε ψηφίσει στο Μεσοπρόθεσμο θα το ξαναψηφίσουμε. Ό, τι δεν έχουμε πει θα το καταψηφίσουμε».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης: 

«Ο χειρότερος εκβιασμός στον οποίο υπόκειται ο ελληνικός λαός είναι αυτό που γίνεται από την κυβέρνηση, ότι αν δεν συναινέσετε κάθε φορά σ' αυτό που λέγεται νέα μέτρα ως απάντηση στην αποτυχία της κυβέρνησης, θα βυθιστούμε. 
Αυτός ο διαρκής εκβιασμός έχει εξοργίσει την κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις και κατά τη γνώμη μου έχει δολοφονήσει την ελπίδα στην πατρίδα. Και λαοί χωρίς ελπίδα είτε επαναστατούν είτε γονατίζουν. Και ο ελληνικός λαός δεν πρέπει ούτε να γονατίσει, γιατί δεν έχει γονατίσει ποτέ μέχρι τώρα, ούτε να επαναστατήσει. Απλώς πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση», κατέληξε
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa