Κάν' το όπως το Βέλγιο...


15 μήνες χωρίς κυβέρνηση έχει συμπληρώσει το Βέλγιο, σπάζοντας όλα τα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια ρεκόρ ακυβερνησίας. ''Ακυβερνησία''! Μία λέξη που τρομάζει...

Το Βέλγιο, έπειτα από τις τελευταίες εκλογές, δεν έχει καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση γιατί οι 8 διαφορετικές παρατάξεις δε φαίνεται να τα βρίσκουν μεταξύ τους στο θέμα της συγκατοίκησης των Φλαμανδών και των Γαλλόφωνων γύρω από τις Βρυξέλλες. Έτσι κανείς δε μπορεί να συμφωνήσει να κυβερνήσει κανέναν. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως βαθιά κρίση του πολιτικού συστήματος του Βελγίου από τους ίδιους τους Βέλγους πολιτικούς. Οι πολίτες των Βρυξελλών από τη μεριά τους βγήκαν στους δρόμους με βασικό τους σύνθημα τη λέξη ''ΝΤΡΟΠΗ''. Πλέον όμως έχουν αδρανοποιηθεί και οι ίδιοι αφού δε φαίνεται να υπάρχει η πολιτική βούληση για επίλυση της κρίσης ακυβερνησίας από το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Το Βέλγιο, είναι μία χώρα με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων ( όπως η Ελλάδα ), με τις Βρυξέλλες να αποτελούν την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι όλα λειτουργούν κανονικά!  Και άκουσον άκουσον... Η Βέλγικη οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος να κάνει αυτό που ασύστολα γίνεται στην Ελλάδα για παράδειγμα. Δηλαδή να επιβάλει μέτρα και φόρους εν όψει της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αυτού του τέρατος που έχει γίνει ο εφιάλτης όλων των κυβερνήσεων! Στο Βέλγιο δηλαδή, η ζωή συνεχίζεται όπως ακριβώς και πριν από τη κρίση. 
Το πιο αξιοθαύμαστο της όλης υπόθεσης όμως είναι ότι και σε περίοδο ακυβερνησίας, το Βέλγιο έχει καταφέρει να μειώσει το έλλειμμά του και να ασκήσει κανονικά την εξάμηνη προεδρία του στο Ευρωπαικό Συμβούλιο. Στον τομέα της τεχνολογίας κατάφερε να τοποθετήσει σε τούνελ, συσσωρευτές ηλιακής ενέργειας οι οποίοι τροφοδοτούν με ρεύμα τη σιδηροδρομική γραμμή Παρίσι - Άμστερνταμ. 
Ιδού αγαπητοί μας κυβερνήτες τα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, που όπως φαίνεται, ένα αόρατο χέρι διακυβέρνησης, τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από εσάς! Φανταστείτε τώρα, μία παρόμοια κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα!!! Θα επικρατούσε το χάος, καθώς τίποτα δε θα λειτουργούσε! Θα παρέλυε η κρατική μηχανή στο σύνολο της και με τη σειρά του θα κατέρρε και το ελληνικό κράτος σαν πύργος από τραπουλόχαρτα! Το Βέλγιο όμως εξακολουθεί να λειτουργεί αρμονικά. Καταφέρνει να μειώνει ελλείμματα σε περιόδους ακυβερνησίας... Πόσο ειρωνικό και ταυτόχρονα εξευτελιστικό ακούγεται αυτό στα αυτιά των Ελλήνων κυβερνώντων όταν εδώ και δύο χρόνια προσπαθούν να μειώσουν το ρημάδι το έλλειμμα εφαρμόζοντας ΜνημόνιαΜεσοπρόθεσμαφόρους επί φόρων, έκτακτες εισφορές και χίλια δυο τεχνάσματα? Σε τελική ανάλυση, όπως όλοι διαπιστώνετε από τους ίδιους σας τους εαυτούς ή από τους γονείς σας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γονατίζουν το κοσμάκη και να τον σκοτώνουν μέρα με τη μέρα και όλα αυτά γιατί? Για να φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των σατράπηδων δανειστών μας... ''ΝΤΡΟΠΗ'' και ΕΛΕΟΣ...
επιμέλεια:μπαρμπα-μπρίλιος
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa