Νέα Σύνοδος πρυτάνεων για τον Νόμο-Πλαίσιο


Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά η έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων στο Λαύριο με αποκλειστικό θέμα την εφαρμογή του νέου Νόμου-Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και την εκτίμηση της κατάστασης που
έχει δημιουργηθεί στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.
Στη Σύνοδο καθυστέρησαν να φτάσουν οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς στο Ιδρυμα και συγκεκριμένα στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, δημιουργήθηκε το πρωί ένταση, όταν ομάδα φοιτητών εμπόδισε συμφοιτητές τους να δώσουν εξετάσεις.
Στη Σχολή η κατάληψη έχει λήξει και οι φοιτητές είχαν αποφασίσει ότι θα ανοίξουν το κτίριο την ερχόμενη Δευτέρα για να ξεκινήσει η εξεταστική. Η διοίκηση της Σχολής ωστόσο, μπροστά στην πίεση των χρονικών περιθωρίων, αποφάσισε να ξεκινήσει σήμερα τις εξετάσεις.
Ομάδα φοιτητών, που διαφώνησε με την απόφαση αυτή, εμπόδισε τελικά τους φοιτητές να δώσουν εξετάσεις, βγάζοντας τους με βίαιο τρόπο από τις αίθουσες. Οι καθηγητές θορυβήθηκαν, δημιουργήθηκε ένταση και τελικά οι εξετάσεις αναβλήθηκαν εκ νέου.
Στο ίδιο κλίμα, η Σύγκλητος του Ιδρύματος άρχισε να συνεδριάζει αλλά αναγκάστηκε μετά από λίγο να διακόψει, εξ αιτίας της εισόδου στην αίθουσα συνεδρίασης των φοιτητών που είναι υπέρ των καταλήψεων.
Οπως ανακοίνωσε, τελικά, ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Σ. Σιμόπουλος: «Σήμερα Παρασκευή και περί ώρα 7 το πρωί κατελήφθη το κτίριο Γκίνη στις εγκαταστάσεις της Πατησίων, όπου στις 8.30 είχαν προγραμματιστεί εξετάσεις της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Συνεκλήθη έκτακτο Πρυτανικό Συμβούλιο στις 8.30 και έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 9.30 για την αντιμετώπιση της κατάστασης».
Οι καταλήψεις τμημάτων πανελλαδικά είναι σήμερα 159, ενώ σε όποια τμήματα παραμείνουν κλειστά μέχρι και το τέλος της άλλης εβδομάδα, η εξεταστική περίοδος χάνεται.
Στο πανεπιστήμιο Πειραιώς, οι εγγραφές φοιτητών και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.
Στην Πάτρα, 256 καθηγητές υπέγραψαν κείμενο υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων, ενώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το σχετικό κείμενο έχουν υπογράψει 185 καθηγητές.
πηγή:www.tovima.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa