Φταίει ο άνεργος για την ανεργία;

 Οι εκπρόσωποι του σημερινού πολιτικού συστήματος προσπαθούν να πείσουν τα θύματα της βίας οτι φταίνε για τη βία που δέχονται και πως τα μέτρα που παίρνουν γι΄ αυτούς είναι σωστά.Διότι αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, τα θύματα είμαστε εμείς και γενικότερα όσοι προέρχονται απο τα
μεσσαία και τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα τα οποία φυσικά έχουν μερίδιο ευθύνης.Και η ευθύνη που αναλογή σ' αυτούς, έγκειται στο ότι νομιμοποιούσαν με τον ένα η με τον άλλο τρόπο τις κυβερνήσεις.
 Οι κρατούντες όμως , ήταν αυτοί που επιστράτευσαν όλα τα μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης προς όφελος τους. Έλεγχαν και συνεχίζουν να ελέγχουν μεγάλος μέρος τους τύπου, των ΜΜΕ και των πληροφοριών που φτάνουν σε μας. Ρύθμιζαν μέσα απο τους εκάστοτε νόμους την οικονομία έτσι ώστε να ευννοούνται οι υψηλά ιστάμενοι. Και αφού η άρχουσα τάξη λειτουργούσε έτσι ώστε τα λεφτά να συσωρεύονται στους λίγους δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον άνεργο για το φαινόμενο της ανεργίας αλλα όσους ρύθμιζαν τις σχέσεις παραγωγής και εν γένει την οικονομία.

                                                                                                               επιμέλεια:Fotis
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa