Ελλάς,η χώρα των αθώων...

Το Εφετείο αθώωσε Κεντέρη και Θάνου...
     Τελικά τα πάντα ανατράπηκαν στην υπόθεση του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, όπου έπεσε η πρωτόδικη ποινή και οι δύο αθλητές αθωώθηκαν.


Τα μηνύματα για την τελεσίδικη απόφαση της πολύκροτης υπόθεσης είχαν φανεί από την Δευτέρα (6/9) όταν ο Εισαγγελέας Γαληνός Μπρης είχε προτείνει την αθώωση των αθλητών, των γιατρών και των δύο μαρτύρων, εκτός από τον Χρήστο Τζέκο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να διαμορφώνεται άποψη στο δικαστήριο από την κοινή γνώμη, αναφορικά με το τροχαίο των δύο αθλητών στη λεωφόρο Γούναρη στη Γλυφάδα τις παραμονές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της; Αθήνας.
Μαζί τους αθωώθηκαν οι εφτά γιατροί του ΚΑΤ, καθώς και οι δύο μάρτυρες, ενώ στον μόνο που επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή ήταν στον Χρήστο Τζέκο.

Ετσι κι έγινε. Από τις εννέα το πρωί της Τρίτης (9/9) άρχισε στο Εφετείο Αθηνών άρχισε η αγόρευση των δικηγόρων, του Μιχάλη Δημητρακόπουλου που εκπροσωπούσε τον Κώστα Κεντέρη και των Νίκου Κόλλια και Μαρίας Κευγά, που εκπροσωπούσαν τους Τζέκο και Θάνου,
Στην αγόρευσή της επεσήμαναν τη γραμμή υπεράσπισης που είχαν ακολουθήσει και κατά τη διαδικασία της πρωτόδικης εξέτασης της υπόθεσης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είχαν να λόγους να σκηνοθετήσουν το τροχαίο στις 11 το βράδυ, όταν ήδη γνώριζαν ότι είχαν αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Το Εφετείο με βάση αυτό προχώρησε στην αθώωση των Κενυτέρη, Θάνου (αρχικά είχαν καταδικαστεί σε 31 μήνες με αναστολή) καθώς και των εφτά γιατρών του ΚΑΤ και των δύο μαρτύρων του τροχαίου.
Αντίθετα στον Χρήστο Τζέκο επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών με τριετή αναστολή, για κατοχή απαγορευμένων ουσιών στις αποθήκες που διατηρούσε.
Τζέκος: «Δικαίωση για τα παιδιά»
Στη διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών το «παρών» έδωσε μόνο ο Χρήστος Τζέκος, ο οποίος σχολιάζοντας την τελική απόφαση, είπε: «Είναι μια δικαίωση για τα παιδιά, γιατί δεν υπήρχε λόγος να γίνει το τροχαίο».
Ο δικηγόρος του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με τη σειρά του είπε: «Με αυτή την απόφαση αποδεικνύεται ότι τα μετάλλια των Κεντέρη και Θάνου, που έκαναν υπερήφανη την Ελλάδα, ήταν πεντακάθαρα»
πηγή sentragoal
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa