Αγωνία για νέο χαράτσι

Σε βαρύ κλίμα, μετά και από τις νέες προειδοποιήσεις της τρόικα, το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει  νέα οδυνηρά μέτρα που πλήττουν όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες ακινήτων και
τα μεσαία εισοδήματα.

Προβάλλοντας την δαμόκλεια σπάθη της στάσης πληρωμών, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το πέρας της δραματικής, κατά κοινή ομολογία του υπουργικού, αναμένεται να ανακοινώσει μεγάλες αυξήσεις στη φορολογία ακινήτων με νέα έκτακτη εισφορά μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα φορολογηθούν όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και δεν πρόκειται να «ξεφύγει» ούτε η πρώτη κατοικία ούτε η επαγγελματική στέγη.
Κυβερνητικοί κύκλοι, διοχετεύουν ότι η νέα έκτακτη εισφορά που περιμένει όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων έχει ως στόχο την είσπραξη 2,5 δις ευρώ.

Το άτυπο υπουργικό, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, άρχισε στις 10:00 το πρωί και διήρκησε πάνω από 5 ώρες, με αποτέλεσμα η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, να μετατεθεί για τις 16:00 το απόγευμα.

Απειλούν με έξοδο από το ευρώ οι Ευρωπαίοι

Σε «κεκλεισμένων θυρών» συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με θέμα την οικονομία και το μέλλον του ευρώ, οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν σε μία νομισματική ένωση, με αυστηρή λιτότητα, απελευθερωμένες εργασιακές σχέσεις, κεντρικό έλεγχο και «έξοδο κινδύνου» για όποιον δεν αντέχει την πίεση. Η ελληνική κυβέρνηση πήρε το μήνυμα των αποφάσεων που ελήφθησαν στο συνέδριο, από πολλές πλευρές.

Οι 7 βασικές αρχές που αποφάσισαν για το μέλλον του ευρώ είναι: 


1. Υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης
2. Ομοσπονδοποίηση της ευρωζώνης και όχι της Ε.Ε.
3. Εκχώρηση εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας στον κοινό υπουργό Οικονομικών, με κοινό σχεδιασμό
4. Ποινές συμμόρφωσης για τους αδιόρθωτους, με έσχατη την αποπομπή από τη ζώνη
5. Έκδοση ευρωομολόγου
6. Μόνιμο μηχανισμό αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους και μόνιμο μηχανισμό ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών
7. Άντληση δημοκρατικής νομιμοποίησης της νέας διοίκησης, με αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποβάθμιση των εθνικών.

Στο συνέδριο συμμετείχαν κορυφαίοι οικονομολόγοι όπως ο Νουριέλ Ρουμπινί και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι και συντηρητικοί πολιτικοί μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Φελίπε Γκονζάλες, ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Μάτι Βανχάνεν και ο ευρωπαϊστής πρόεδρος των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ.

Η εφαρμογή των αλλαγών που έχουν αποφασιστεί -έστω και με το ζόρι- και η διασφάλιση ότι στο εξής θα τηρούνται οι νέοι κανόνες που θα τεθούν, είναι μερικές από τις προϋποθέσεις για να παραμείνει αδιατάρακτη η σχέση Ελλάδας με την ΕΕ, ενώ στην αντίθετη περίπτωση στο βάθος του τούνελ δεν βρίσκεται παρά η έξοδος από το ευρώ.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. επιλέγουν στον πρώτο δρόμο, συνδυάζοντάς τον με πιέσεις και απειλές κάθε είδους. Αρχίζουν όμως και προετοιμάζονται και για τον δεύτερο, αναφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες.

πηγή:www.zougla.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa