Ευλόγησον πάτερ

Αυτό θα πει πολυτέλεια! Στη διάθεση των παικτών στο Αμερικάνικο Όπεν βρίσκεται on court και ένας καθολικός ιερέας.
Η Σερένα Γουίλιαμς... απείλησε να πνίξει μια κριτή το 2009 κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Αμερικάνικου Όπεν με αντίπαλο την μετέπειτα νικήτρια, Κιμ Κλάιστερς.


Οι συνάδελφοι του στο US Open τον φωνάζουν "Πατέρα Πολ" γιατί ο γεννημένος στη Νιγηρία και Αμερικάνος πολίτης πλέον είναι στην... κανονική του ζωή καθολικός ιερέας.
Φανταστείτε αν στη θέση της συγκεκριμένης κριτή βρισκόταν ο κριτής γραμμών (με πόστο... συνήθως στο σερβίς) ο Πολ Αρίνζε.

Το πόστο του ατυχώς βρίσκεται στη γραμμή του σερβίς, εκεί που συνήθως οι παίκτες... βρίζουν χαμηλόφωνα τον εαυτό τους, τον αντίπαλο και τον διαιτητή.

"Καμιά φορά θέλω να τους πω "ξέρερε, έχετε έναν καθολικό ιερέα εδώ. Αλλά όλα είναι καλά. Όταν είσαι ιερέας, έχεις διδαχθεί να συγχωρείς τον άλλο", τόνισε ο Αρίνζε που γεννήθηκε στην πόλη Γουάκα της Νιγηρίας.

Κι ενώ ο πατέρας του ονειρευόταν να τον δει δικηγόρο, εκείνος ανακάλυψε ότι ήθελε να ακολουθήσει το δρόμο των Ιρλανδών ιεραποστόλων, το έργο των οποίων θαύμαζε. Το 1999 χειροτονήθηκε ιερέας και πρώτη του... αποστολή ήταν μια μικρή εκκλησία στο Γουισκόνσιν.
Από μικρός έκανε τον διαιτητή τένις και είχε αγαπήσει τα μεγάλα ονόματα του σπορ: Τον Μπγιορν Μποργκ, τον Τζον Μάκενρο και τον Τζίμι Κόνορς. Παρά το γεγονός ότι η συμπεριφορά των δύο τελευταίων ήταν συνήθως κακή προς τους διαιτητές.

Σύντομα βρέθηκε κοντά στο αγαπημένο του σπορ και λίγα χρόνια αργότερα απέκτησε άδεια να συμμετέχει στα επαγγελματικά τουρνουά. Έχει ζήσει την ατμόσφαιρα του Γουίμπλεντον, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να αποχωριστεί τον σκοπό της ζωής του.

Ομολόγησε σε συνέντευξη στους Νιου Γιορκ Τάιμς ότι λέει μια προσευχή πριν από κάθε αγώνα. Ωστόσο δεν πιστεύει ότι ο Θεός... βρίσκεται κοντά στο τένις.
πηγη sportfm

"Πάντοτε λέω ότι ο Θεός έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να στηρίξει μια ομάδα ή έναν αθλητή. Γιατί αν το έκανε, όλοι θα αναδεικνύονταν νικητές", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν ενοχλείται όταν οι παίκτες κάνουν τον σταυρό τους στο γήπεδο γιατί "είναι καλό να νιώθεις ότι παίρνεις δύναμη από τον Θεό".
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa