Το ακούσαμε κι αυτό: ‘’Η εκκλησία φορολογείται ίσως περισσότερο από τους άλλους’’.


Αυτή τη δήλωση τόλμησε και έκανε χθες Δευτέρα ο κύριος Ιερώνυμος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος με αφορμή την εξαίρεση της εκκλησίας από την καταβολή του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας. Η εκκλησία –πρόσθεσε- δε ζητά να εξαιρεθεί για τα ακίνητα τα οποία αποφέρουν έσοδα. Υπενθύμισε δε πάραυτα ότι πουθενά στο κόσμο δε φορολογούνται οι ναοί. Επίσης χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται περί μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας ''φανταστικά''.

Έρχομαι όμως εγώ ο αφελής και ερωτώ! Γιατί να μη σπάσουμε και αυτό το ταμπού μιας και σπάσαμε όλα τα υπόλοιπα όπως για παράδειγμα συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δωρεάν παιδεία, αποκρατικοποιήσεις κ.ά.. Δηλαδή, γιατί να μη φορολογήσουμε και τους ναούς? Μήπως επειδή θέλουμε να προστατεύουμε το κάθε παπαδιάκο που βγάζει το μεροκάματο του τοιουτοτρόπως? Και εξηγώ αμέσως τι εννοώ…


Σα δε ντρεπόσαστε 

Επίσης, από τα στατιστικά στοιχεία της Αγροτικής Τράπεζας, προκύπτει ότι η Εκκλησία κατέχει 1,3 εκατομμύρια στρέμματα... Ναι, σαφώς και έχετε δίκιο κύριε Ιερώνυμε, ‘’φανταστική’’ η εκκλησιαστική περιουσία!

Στο τέλος των δηλώσεων του, ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην προσφορά ενός ακινήτου στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Μεσογείων, που έγινε, επί αρχιεπισκόπου Σεραφείμ προς την πολιτεία.

Έρχομαι όμως και πάλι εγώ, ως συνήγορος του διαβόλου και υπενθυμίζω στον κύριο Ιερώνυμο ότι η Ελληνική Εκκλησία, στις 19/03/2011 έκανε έξωση σε εξαμελή οικογένεια λόγω αδυναμίας καταβολής του ενοικίου. Ιδού και η δημοσίευση στην ιστοσελίδα μεγάλου ιδιωτικού καναλιού: http://www.star.gr/ellada_kosmos/84768. Ολόκληρο ακίνητο δωρίσατε στη πολιτεία, την έξωση γιατί τη κάνατε?

Και έρχεστε τώρα εσείς, με κρεμασμένα τα χρυσά πετραχήλια στο λαιμό, με τις λιμουζίνες, τις συνοδείες και τα γεμάτα στομάχια σας να μας πείτε ότι φορολογείστε περισσότερο απ’ όλους και ότι η περιουσία σας είναι ''φανταστική''; Έχετε την εντύπωση ότι σε λίγο καιρό που θα μας φτύνετε κιόλας, εμείς θα νομίζουμε ότι βρέχει?



επιμέλεια: μπαρμπα-μπρίλιος

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa