Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα

Γ ια τσουνάμι άδικων και δυσβάστακτων μέτρων κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.


Η ανακοίνωση   

 «Τσουνάμι άδικων και δυσβάστακτων μέτρων, αποτέλεσμα της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής, που ασκεί η κυβέρνηση, ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Χωρίς -προφανώς- να αναφέρονται στο σύνολό τους, αφού πίσω από τη λιγόλογη ανακοίνωση της κυβέρνησης κρύβονται και άλλα χαράτσια. Τα νέα σκληρά μέτρα δεν τόλμησε, αυτή τη φορά, να τα εξαγγείλει ούτε ο, κατά τα άλλα, λαλίστατος κ. Βενιζέλος, ο οποίος προτίμησε να κρυφτεί πίσω από μια γραπτή κυβερνητική ανακοίνωση. Και βέβαια, δεν τόλμησε να εμφανιστεί ούτε ο πρωθυπουργός, ο οποίος -όλο αυτό το διάστημα- είναι άφαντος.

Δεν βγαίνει να εξηγήσει τι άλλαξε μέσα σε λίγες εβδομάδες και χρειάστηκαν νέα σκληρότερα μέτρα, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι και μαζικές απολύσεις.

Κρύβεται και σιωπά!

Χωρίς κανένα σεβασμό στους πολίτες, που υποβάλλονται σε βαριές θυσίες χωρίς αντίκρισμα, από μια πολιτική που βουλιάζει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση».

Το Κ.Κ.Ε. για τα νέα μέτρα

Να αρνηθεί να «πληρώσει τα χαράτσια» κάλεσε το λαό μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε εκδήλωση που ωστόσο προηγήθηκε της επίσημης ανακοίνωσης της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα.

«Ούτε ένα βήμα πίσω. Αυτό που σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια, να αρνηθεί να τον κολλήσουν στον τοίχο, αυτό πρέπει να το κάνει» ανέφερε η κ. Παπαρήγα που κατέληξε: «Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση. Αυτή η αναμέτρηση υπάρχει για το επόμενο διάστημα και από σήμερα».
Από την πλευρά του, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την καταστροφική πολιτική που ασκεί, λέγοντας ότι αυτή θα πρέπει να σταματήσει.

Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα στη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής, όχι μόνο γιατί στερείται δημοκρατικής νομιμοποίητης, αλλά διότι βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο λαός δεν μπορεί να βρίσκεται δέσμιος μιας κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα και υποθηκεύει το μέλλον και των επόμενων γενιών.

Οι νέες απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου ορίου, τα κεφαλικά χαράτσια εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχέδιο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των οικονομικών ελίτ και μας οδηγούν μαθηματικά στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία. Σε ποιον άραγε στέλνει πραγματικά «μήνυμα» η κυβέρνηση; Στους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους; Σε αυτούς που έχουν δει το μισθό τους να μειώνεται δραματικά; Σε αυτούς που έβαλαν λουκέτο στο μαγαζί τους; Σε αυτούς που αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμα και τις διατροφικές τους ανάγκες;

Η κυβέρνηση κάνει λάθος να νομίζει ότι με άθλιους εκβιασμούς μπορεί να αποδυναμώσει τα κινήματα, να βουλιάξει την κοινωνία στο φόβο, να βάλει φρένο στην οργή και την ανυπακοή σε μια ανάλγητη και παράλογη πολιτική. Κάνει τραγικό λάθος. Όσο και να εκβιάζει, όσο και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, όσο και να απειλεί με σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, δεν μπορεί να αποφύγει την απάντηση που ήδη δίνεται μαζικά: «Δεν έχω, δεν πληρώνομαι, άρα δεν πληρώνω»! Δεν μπορεί να αποφύγει τους μαζικούς και ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων, τους αγώνες που θα ανατρέψουν την κυβέρνηση και την πολιτική της».

Η ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ.


«Μέτρα που είναι σκληρότερα από τα προηγούμενα και που είναι σαφώς ελαφρότερα από τα μελλούμενα.

Όσο δανειζόμαστε, τόσο θα πνιγόμαστε.Ούτε ψευδαισθήσεις, ούτε ωραιοποιήσεις. Αν δεν προσπαθήσουμε δυναμικά να γίνουμε αυτάρκεις, τόσο θα οδηγούμεθα σε αναλόγου περιεχομένου επαχθείς αποφάσεις. Επαιτώντας και εκλιπαρώντας μην ονειρεύεται κανείς αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής. Μόνο η δουλειά, η ανάπτυξη και εν τέλει η αύξηση του ΑΕΠ επιτρέπουν μια κάποια αισιοδοξία».

Δημοκρατική Αριστερά


Λόγο για «κατεδάφιση κοινωνικών κατακτήσεων που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες δεκαετιών» κάνει στη δική της ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά.

«Τα νέα μέτρα αποτελούν ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, είναι ανάλγητα και αναποτελεσματικά» συμπληρώνει η ανακοίνωση που καταλήγει: «Πλήττουν κυρίως τα μεσαία και λαϊκά στρώματα».

Το Άρμα Πολιτών


Τέλος, το «Άρμα Πολιτών», αφού χαρακτηρίζει άδικα τα νέα μέτρα, κατηγορεί την κυβέρνηση για την πολιτική της υποστηρίζοντας ότι «η κυβερνητική λαίλαπα θα αντιμετωπιστεί από το λαό στους δρόμους και στη Βουλή. Καθήκον όλων είναι να προχωρήσουμε τάχιστα στον μόνο νόμιμο δρόμο που και το Σύνταγμα των Ελλήνων επιτάσσει την προσφυγή στις κάλπες».


Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου 

πηγή:www.zougla.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa