Εννέα συλλήψεις και 93 προσαγωγές ο απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων


Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα εννέα άτομα που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατηγορούνται για κατοχή μολότωφ, βεγγαλικών, ρίψη αντικειμένων, ενώ ένα άτομο έχει συλληφθεί για κατοχή όπλων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν

93 προσαγωγές. Μάλιστα, οι 45 από τις προσαγωγές, που έγιναν για εξακρίβωση στοιχείων στο πλαίσιο προελέγχων, πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη των διαδηλώσεων.

Κατά η διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές στην είσοδο του κτιρίου της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, του υποκαταστήματος του ΕΟΤ στη Τσιμισκή και σε υποκαταστήματα τραπεζών, ενώ σε δυο περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς σε κάδους και δέντρα.

Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλοι δύο μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για βραχεία νοσηλεία. Αν και από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τραυματισμούς διαδηλωτών, τουλάχιστον πέντε άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών και αρκετοί διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο ιατρείο των Αγανακτισμένων στο Λευκό Πύργο, καθώς παρουσίασαν μικρά αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη δακρυγόνων.

πηγή:www.real.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa