Ξαναγράφεται το Μεσοπρόθεσμο από το 2011 έως το 2014

Στην δεύτερη τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Τρόικας οι ξένοι ζήτησαν επίσπευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, το οποίο λόγω της πρωτοφανής ύφεσης στην οποία έχει «βυθιστεί» η ελληνική οικονομία, προτάθηκε να ξαναγραφεί. Να σημειωθεί ότι και το 2012 το ΔΝΤ βλέπει ύφεση 2,2% για την Ελλάδα, όταν στην προηγούμενη έκθεση του έκανε λόγο για ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ. Φέτος το τέρας της ύφεσης θα φθάσει το 5,5%.

Υπό αυτές τις συνθήκες, κυβέρνηση και Τρόικα κατέληξαν χθες στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να επανεξετάσουν ριζικά όλες τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου μέχρι και το 2014,που επικυρώθηκαν και ψηφίστηκαν προ διμήνου μόλις από την ελληνική Βουλή. Έτσι τα μέτρα και οι στόχοι του νέου Μεσοπρόθεσμου θα συζητηθούν πλέον στην κυβερνητική επιτροπή που θα συνεδριάσει σήμερα στις 11.30.το μεσημέρι .

Ωστόσο, η τεχνική αντιπροσωπεία των ξένων θα συνεχίσει την επεξεργασία των στοιχείων, όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011και την προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος.

Οι επαφές για την ανακατανομή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος. Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι αποκλίσεις στον φετινό προϋπολογισμό θα καλυφθούν μέσων των οδυνηρών περικοπών που θα γίνουν στους μισθούς, τις συντάξεις και στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων καθώς επίσης και από την επιβολή του νέου Τέλους των ακινήτων και την εξίσωση στον ΕΦΚ ανάμεσα σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Ενώ από το 2012 θα έρθει νέα μείωση στο αφορολόγητο ποσό και πιο αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa