«Μπλοκάρει» Facebook και Twitter ο Κάμερον

«Μπλοκάρει» Facebook και Twitter ο Κάμερον [ΒΙΝΤΕΟ]
Μετά το στρατό που θέλει να κατεβάσει στους δρόμους για να επιβάλλει την τάξη, ο Ντέϊβιντ Κάμερον σκέφτεται να «μπλοκάρει» και τα social media, όπως facebook και twitter, ώστε να μην τα χρησιμοποιούν για να συντονίζονται οι διαδηλωτές. Με άλλα λόγια, όσο αισθάνεται την «καυτή» ανάσα της εξέγερσης, όλο και… μιμείται τους Άραβες ηγέτες, που τόσο αυτός, όσο και οι υπόλοιποι δυτικοί, «απεχθάνονται για τις τυραννίες τους». Ο Κάμερον «κινδυνεύει» αν συνεχίσει έτσι να ανακηρυχθεί σε Μουμπάρακ ή Καντάφι της Ευρώπης.
Ειδικότερα, «Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόπτουν την αποστολή μηνυμάτων μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ή των εργαλείων που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για την ανταλλαγή μηνυμάτων κατά τη διάρκεια επεισοδίων», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Παρόμοιες ενέργειες από άλλες χώρες έχουν επικριθεί έντονα από τη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε στην περίπτωση της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Τότε οι αιγυπτιακές αρχές είχαν διακόψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην μπορούν να οργανωθούν οι διαδηλωτές.
Πολιτικοί και αστυνομία στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι οι «ταραξίες» χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.
«Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία, τις υπηρεσίες πληροφοριών και τη βιομηχανία για να διαπιστώσουμε αν θα ήταν σωστό να σταματήσουμε την επικοινωνία των ανθρώπων μέσω ιστοσελίδων και υπηρεσιών όταν ξέρουμε ότι σχεδιάζουν βίαιες και εγκληματικές πράξεις«, είπε ο Κάμερον μιλώντας στο κοινοβούλιο.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί πολλά άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποίησαν ιστοσελίδες όπως το Facebook, το Twitter ή εργαλεία όπως το Blackberry Messenger (ΒΒΜ) για να υποκινήσουν άλλους σε ταραχές.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa