Κλειστά τα Πανεπιστήμια από 1η Σεπτεμβρίου

Nα σημειωθεί ότι δεν έχει παρθεί ακόμα καμιά επίσημη απόφαση.

Ομόφωνη απόφαση για αντίδραση στον νόμο-Πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και, ουσιαστικά, για κλείσιμο των πανεπιστημίων από 1ης Σεπτεμβρίου, πήραν οι πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ κατά την έκτακτη συνεδρίασή τους την Κυριακή. Τα μέλη των πρυτανικών αρχών καλούν τους Βουλευτές να μη ψηφίσουν το νομοθέτημα, το Υπουργείο Παιδείας να δεχθεί τις προτάσεις τους, αλλά και την ελληνική κοινωνία να είναι σε επαγρύπνηση για τη διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης.

«Ούτε η Χούντα δεν θα τολμούσε να κάνει τέτοιες αλλαγές» ανέφεραν κατατείνοντας στο συμπέρασμα ότι τα ελατήρια που υπαγόρευσαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι α) τα αλλότρια συμφέροντα και β) η πρόκληση κοινωνικής έκρηξης.

Η Σύνοδος επιβεβαιώνει την ενότητα και αλληλεγγύη των Πανεπιστημίων. Με την επιστημονική υποστήριξη και τεκμηρίωση διαπρεπών συνταγματολόγων θεωρεί ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο στις επιμέρους διατάξεις και ως σύνολο συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικού πλαισίου που διέπει τα Πανεπιστήμια.

Τέλος καλούνται η ελληνική κοινωνία και οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι ως δημόσιοι λειτουργοί να προστατεύσουν τη συνταγματική νομιμότητα και το ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.



Πηγη αρθρου: tovima.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa