Συνελήφθησαν 100 άνθρωποι για τα χθεσινά επεισόδια στο Λονδίνο

Συνελήφθησαν 100 άνθρωποι για τα χθεσινά επεισόδια στο Λονδίνο
Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 100 ανθρώπους στη διάρκεια της δεύτερης βραδιάς επεισοδίων σε αρκετές συνοικίες του Λονδίνου που είχαν ως αποτέλεσμα νατραυματιστούν εννέα αστυνομικοί, δημοσιοποίησε σήμερα εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέλη των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης κλήθηκαν για να αντιμετωπίσουν την«επαναλαμβανόμενη εγκληματική δραστηριότητα» σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας μετά τα επεισόδια βίας και λεηλασίας που σημειώθηκαν το Σάββατο στο Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου, μία από τις περιοχές με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα.
Τα επεισόδια, τα χειρότερα που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο από τις ταραχές του 1981 στο Μπρίξτον στα νότια της πρωτεύουσας, ξεκίνησαν μετά το θάνατο ενός 29χρονου στο Τότεναμ από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία την περασμένη εβδομάδα.
Σήμερα τα ξημερώματα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και στο Μπρίξτον, όπου πυρπολήθηκαν καταστήματα, ενώ σποραδικά κρούσματα βίας αναφέρθηκαν και στο Οξφορντ Σέρκους του κεντρικού Λονδίνου.
tsantiri.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa