For Sale : Eλληνικές Υποδομές

Η Internation Bussiness Time για την Ελλάδα:

Η γεμάτη-χρέος Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιεία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, ως μέρος του προγράμματος λιτότητας που αποβλέπει στην γρήγορη αύξηση μετρητώ για να αποπληρώσοει τα δάνεια.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η χώρα θα πουλήσει κρατικά ιδρύματα, όπως αυτοκινητόδρομοι, τράπεζες, αεροδρόμια, και τις άδειες τυχερών παιχνιδιών και εταιρείες κοινής ωφέλειας. 


Τα μέτρα λιτότητας αποτελούν προϋποθέσεις για την Ελλάδα να λάβει 12 δισεκατομμύρια ευρώ δανείου, μέρος μιας ευρύτερης διάσωσης 110 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα θα πρέπει να εργαστεί για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης.Οι Ευρωπαίοι χρηματοδότες απαιτούν και πάλι δύσκολα οικονομικά μέτρα καταστολής στην Αθήνα.

Το σχέδιο αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να περικόψει τις δαπάνες. Οι Έλληνες έχουν διοργάνωσει μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις και απεργίες εργασίας για να δείξουν την αποδοκιμασία τους για τα σχέδια, τα οποία αποσκοπούν στην απόλυση 150.000 δημόσιων υπαλλήλων  και θα κειώσει τις συντάξεις των εργαζομένων.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa