EΛΛΑΔΑ: AΞΙΟΚΡΑΤΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ;

Τι κυβερνά στην Ελλάδα τόσα χρόνια; H αξιοκρατία ή μήπως η οικογενειοκρατία;

Οικογένεια Παπανδρέου





Oικογένεια Μητσοτάκη


Οικογένεια Καραμανλή


Αξιοκρατία: Δηλώνει την αρχή σύμφωνα με την οποία η ανάληψη αξιωμάτων και θέσεων δημοσίων ή μη, η αναγνώριση και η επιβράβευση προσπαθειών γίνονται με βάση την προσωπική αξία του καθενός, χωρίς να παρεμποδίζονται απ’ την καταγωγή, τον πλούτο, την πολιτική ιδεολογία ή την κοινωνική του θέση.

Οικογενειοκρατία : είναι το φαινόμενο της διαδοχής ή προβαδίσματος ορισμένων ατόμων για την κάλυψη θέσεων, πολλές φορές σημαντικών ή και κρίσιμων, με αποφασιστικό κριτήριο τη βιολογική, τη συγγενική ή τη στενά φιλική σχέση που έχουν με άλλους.Παρουσιάζεται ακόμη και ως αποτέλεσμα εκλογικής διαδικασίας και μπορεί να είναι καταφανώς σκόπιμη ή να καλύπτεται καλύπτεται κάτω από ιστορικούς , κοινωνικούς ή οικονομικούς περιορισμούς.


Την Ελλάδα την κυβερνά η ανικανότητα του απλού πολίτη να ασχοληθεί με τα κοινά. Ακούει ένα γνωστό όνομα(όπως Παπανδρέου--παραπέμπει σε Ανδρέα και Καραμανλής--παραπέμπει στον Κωσταντίνο) και τελείωσε, αυτό ψηφίζει. Εμείς φταίμε,εμεις!! κάναμε την Πρωθυπουργία κληρονομικό δικαίωμα!

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa