Που θα πάει ο "Τιτανικός" ;


Το παρακάτω άρθρο στάλθηκε από έναν αναγνώστη μας:

Μάης του 2010, όλοι μιλούσαν για τον Τιτανικό που βουλιάζει. Ιούλιος του 2011, ο τιτανικός μάλλον βούλιαξε!! Ήταν τότε που βρέθηκαν 110 δις σε μια νύκτα για τη σωτηρία της ελλάδας και τώρα είμαστε αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία. . Όλοι τους ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Γιατί όμως?? Η απάντηση είναι απλή: γιατί έτσι επιβάλουν οι επενδυτές! Αφού γλίτωσαν τότε μια ζημία 80 δις από την ελλάδα, τώρα ξεφορτώθηκαν τα ελληνικά ομόλογα και δεν έχουν πρόβλημα αν χρεοκοπήσουμε! Γι αυτό μας λένε ότι αν δεν ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο θα έχουμε στάση πληρωμών. 
     Και εγώ ρωτάω γιατί δεν χτύπησε και δεν χτυπά ένας το χέρι στο τραπέζι και να πεί ΌΧΙ, δεν θα πληρώσει ο ελληνικός λαός τη χασούρα των ιδιωτών επενδυτών!!! Αλλά δυστυχώς μας παρουσιάζουν όλα αυτά τα μέτρα ως δήθεν εθνική σωτηρία! Να τη βράσω!! Περιμένουμε πότε βολεύει του άλλους να μας πούν πότε θα χρεοκοπήσουμε??? ΈΛΕΟΣ!!! Ήρθε η ώρα να πληρώσει η παρέα που έφτιαξε ο Μιλτον Φριντμαν!! Αλλά οι πολιτικοί μας είναι για κλάματα!!! Μας ζητάνε να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας για καμιά 30 χρόνια και τους λέμε ΝΑΙ. Με μισθούς 300 ευρώ, με εξαθλίωση του λαού, με ανεργία, με ύφεση, με τη διάλυση της δημόσια παιδείας, με τη διάλυση της υγείας, με το ξεπούλημα του νερού, του ρεύματος, των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς, των εθνικών δρόμων και το ξεπούλημα των ονείρων μας!!! 
     Γι αυτό για εμένα η λύση είναι ΌΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΆΡΟΥΜΕ!! Στάση πληρωμών και δραχμή ΤΏΡΑ όπως έλεγα και το Μάη του 2010!! Δεν αντέχουμε άλλο!! Βέβαια όσο περνά ο καιρός τόσο πιο δύσκολη φαντάζει και αυτή η λύση αφού σχεδιάζουν και άλλο πακέτο βοήθειας με υποθήκη ελληνική περιουσία!! 
     Γι αυτό δεν θα αφήσουμε να περάσει το μεσοπρόθεσμο!! Το 2015 με χρέος 500 δις θα μας πούνε δεν τα καταφέρατε!! Όταν όλο αυτό το χρέος θα βρίσκεται σε έλληνες πολίτες αλλά και ευρωπαίους! Η συγκεκριμένη λύση όμως απαιτεί πολιτικούς που να υπηρετούν το λαό. Πολιτικούς με όνειρα, σχέδια για ανάπτυξη, και γνώσεις. Να φύγουν οι πολιτικοί που είναι 22 χρόνια βολευτές!! Να φύγουν οι υπεύθυνοι για το σύστημα δικαιοσύνης που δεν ισχύει σε αυτούς!! Υπάρχουν άνθρωποι με όλα τα προσόντα να μπούν μπροστά για εμάς. Θα μου πείτε που είναι! Θα σας πώ ότι τους τρώει το σύστημα!! 
     Γι αυτό απαιτούμε να φύγουν τώρα όλοι οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!! Όλοι στους δρόμους στη 48ωρη απεργία! Αγώνες κάθε μέρα! Όπου αδικείστε όπου σας τρώει το σύστημα χτυπάτε το χέρι στο τραπέζι και φωνάξτε!!! Ήρθε η ώρα να πάρουμε εμείς το τιμόνι του Τιτανικού και των ονείρων μας!! ΑΛΛΑΓΗ ΤΏΡΑ!!



Υ.Γ. σε επόμενο άρθρο θα παρουσιάσω την άποψή μου για τη στάση πληρωμών και την επιστροφή στη δραχμή. 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa