Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η απόφασή για το ένταλμα σύλληψης του Καντάφι

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η απόφασή για το ένταλμα σύλληψης του Καντάφι
Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα την απόφασή τους σχετικά με το αίτημα για την έκδοση εντάλματος σύλληψης με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, που έχει υποβληθεί από τον εισαγγελέα Λουίς Μορένο-Οκάμπο σε βάρος του λίβυου ηγέτη συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι , ανακοινώθηκε σήμερα από το ΔΠΔ στην ιστοσελίδα του. 
Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου το τμήμα προκαταρκτικών ερευνών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή του που αφορά το αίτημα που υποβλήθηκε στις 16 Μαΐου του 2011 για τρία εντάλματα σύλληψης κατά του Μουάμαρ Καντάφι, κατά του Σάιφ Αλ Ισλάμ Καντάφι και κατά του Αμπντάλα Αλ Σενούσι» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΔΠΔ.

Ο εισαγγελέας Λουίς Μορένο-Οκάμπο ζήτησε στις 16 Μαΐου από τους δικαστές να εκδοθούν αυτά τα εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον του Καντάφι, του γιου του και του επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών.
Ο κ. Μορένο-Οκάμπο που ερευνά το ζήτημα της Λιβύης από τις αρχές Μαΐου δήλωσε ότι ο Καντάφι προσωπικώς παράγγειλε και έλεγξε τις επιθέσεις κατά άοπλων πολιτών. Ο κ. Καντάφι και ο γιος του καθώς και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών συνεδρίαζαν με στόχο «το σχεδιασμό και την καθοδήγηση αυτών των επιχειρήσεων» σύμφωνα με τον εισαγγελέα.
Από την πλευρά του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πράγα, δήλωσε ότι ο λίβυος ηγέτης συνεχίζει να χάνει έδαφος και ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος του.
«Ο Μουάμαρ Καντάφι χάνει συνεχώς έδαφος ενώ καθημερινά χάνει και μεγάλο αριθμό συνεργατών του» δήλωσε ο κ. Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον τσέχο ομόλογό του Πέτρ Νέτσας.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa