Πετούν τους φοιτητές στο δρόμο.

Με τον φόβο της έξωσης από τις φοιτητικές εστίες και της επιβάρυνσης των γονιών τους προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους ζουν τις τελευταίες ημέρες πολλοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Κι όταν λέμε φοιτητικές εστίες εννοούμε δωμάτια ξενοδοχείων που έχουν επιστρατευτεί για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης και τα οποία βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν από το Πανεπιστήμιο ότι τη νέα χρονιά ο αριθμός των φοιτητών που θα δικαιούνται στέγαση θα μειωθεί στο μισό. Πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της διακοπής των σπουδών τους καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. 
Ο Διονύσης Παπαζογωνόπουλος, φοιτητής Βιολογίας ο οποίος κατάγεται από την Έδεσσα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν ενημέρωσα τους γονείς μου γι’ αυτή την εξέλιξη, μου είπαν ότι αν δεν υπάρχει θέση σε εστία, τότε δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος της διαμονής μου». 
Οι φοιτητές προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, ζητώντας να μη χάσουν το δικαίωμα της στέγασης, αλλά και να δημιουργηθούν κανονικές εστίες για τους φοιτητές του ιδρύματος. 

πηγή: ελευθεροτυπία
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa