ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ; Ή ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2100;

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Για αρχή, σημείωσε ότι το χρέος και τα ελλείμματα, αποτελούν εθνικό πρόβλημα και το χρέος μας θέτει υπό ιδιότυπη οικονομική κηδεμονία.

Για τον πρωθυπουργό το χρέος "είναι το σύμπτωμα της ασθένειας και όχι τα αίτια". "Για εμάς τα αίτια είναι η ανισότητα στην κοινωνίας μας,δηλαδή κατανομή πλούτου, εξουσίας, βαρών και καρπών της ανάπτυξης" που όπως είπε οδηγεί σε ένα γραφειοκρατικό, "υπέρογκο και αδιαφανές κράτος που κάθε άλλο συνέβαλε στη βιώσιμη ανάπτυξη".
   
Ο Γ. Παπανδρέου  αναφέρθηκε  στο  κίνημα  των "αγανακτισμένων"  λέγοντας  πως "τα βέλη της  πλατείας  αδίκως  στρέφονται  προς   τη Βουλή. Θα έχουν απόλυτο  δίκιο αν  αυτή  η Βουλή  δεν προχωρήσει σε  μεγάλες τομές  στο  πολιτικό σύστημα".

 "Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, γιατί η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι", τόνισε ο Πρωθυπουργός, ξεκινώντας τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Τέλος Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο "για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τόπο".

Mηπώς το λεγόμενο "δημοψήφισμα" είναι απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από τον πρωθυπουργό; Γιατί δεν πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος εντός Ιουνίου αν πραγματικά σκοπεύει να πραγματοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές; Μήπως προσπαθεί να ρίξει τους τόνους στις αντιδράσεις των "αγανακτισμένων" πολιτών που τον απειλούν να αποχωρήσει απο τα καθήκοντα του;

το sync προφίλ μου
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa